The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Senior Member
 
 
Od: 01.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1111
Stary 31.07.2017, 08:05
W takim razie i ja tak zrobie. Podziekowal.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1112
Stary 31.07.2017, 08:19
Samo wsadzenie dysku SSD ożywia laptopa Także instaluj śmiało
"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Senior Member
 
 
Od: 01.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1113
Stary 02.08.2017, 06:55
Spoko a jak to dziala ze starszymi plytami glownymi? W sensie mam nowy dysk SSD na sata3 powiedzmy a plyte mam na standardzie sata2. Dysk SSD w takim wypadku bedzie osiagal maximum swoich mozliwosci czy poprzeczka bedzie zawieszona lekko nizej?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 02.08.2017 o godz. 06:55.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1114
Stary 02.08.2017, 08:00
Spokojnie, zadziała jedynie może działać w 90% a te 10%,że nie wykorzysta swoich możliwości oczywiście mogę się mylić lecz na pewno będziesz miał szybszy start windowsa szybkie działanie aplikacji i gier oraz kopiowanie.
"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
Odpowiedz cytując
frank
Member
 
Od: 03.2013

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1115
Stary 07.08.2017, 12:52
No nie do końca w 90%. Zależy od dysku. Przykładowo taki Samsung 850 EVO rozwini skrzydła dopiero przy SATA3. Na SATA2 też zadziała (SATA3 jest kompatybilny wstecz), też odczujesz dużą różnicę, ale to będzie - szacując - może z 60% jego możlwiości (przykładowo SATA2 ograniczy prędkość odczytu do 340MB/s z maksymalnych 540MB/s [wartości książkowe])? No to po co przepłacać?

Wrzuć model laptopa to coś dobierzemy.


edit: Dobra, teraz się zorientowałem, że to posty z przed 5 dni
Ostatnio edytowane przez frank : 07.08.2017 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member
 
 
Od: 07.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1116
Stary 07.09.2017, 16:48
https://www.morele.net/dysk-ssd-good...ro-480-720758/
Świetna cena na dobry dysk SSD. Kto pierwszy ten lepszy
"...ja umiem żyć bez kasy wiesz, a Ty się sprzedaj..."
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1117
Stary 07.09.2017, 17:37
Po ile były ? bo poszło....
"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member
 
 
Od: 07.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1118
Stary 07.09.2017, 19:36
379zł za iridium pro 480gb
"...ja umiem żyć bez kasy wiesz, a Ty się sprzedaj..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Senior Member
 
 
Od: 01.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1119
Stary 07.09.2017, 21:15
Spece. W lapku mam ddr3 1,5V na taktowaniu 798.7 Mhz CL11 (wg speccy).
Pytanie: jak kupie ddr 3 1,5v CL11 ale z wyzszym taktowaniem -1600Mhz to to bedzie smigac czy nie bedzie? Glownie mi chodzi czy plyta glowna i reszta bedzie wspolpracowala.

Plyte glowna mam mniej taka http://allegro.pl/plyta-glowna-lenov...630725962.html ( nie sprzedaje i to nie moje ogloszenie).
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.09.2017 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member
 
 
Od: 05.2017

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1120
Stary 07.09.2017, 21:29
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Spece. W lapku mam ddr3 1,5V na taktowaniu 798.7 Mhz CL11 (wg speccy).
Pytanie: jak kupie ddr 3 1,5v CL11 ale z wyzszym taktowaniem -1600Mhz to to bedzie smigac czy nie bedzie? Glownie mi chodzi czy plyta glowna i reszta bedzie wspolpracowala.

Plyte glowna mam mniej taka http://allegro.pl/plyta-glowna-lenov...630725962.html ( nie sprzedaje i to nie moje ogloszenie).
Nie powinno się tak robić, a już na pewno nie w laptopach- gdzie masz okrojony BIOS i brak możliwości ustawienia taktowań i napięć ręcznie. Nie osiągniesz tym sposobem nic dobrego, będzie się dławić. Należy dokładać kości o takich samych parametrach, mogą być różnych producentów.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member
 
 
Od: 05.2017

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1121
Stary 07.09.2017, 21:30
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
https://www.morele.net/dysk-ssd-good...ro-480-720758/
Świetna cena na dobry dysk SSD. Kto pierwszy ten lepszy
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Po ile były ? bo poszło....
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
379zł za iridium pro 480gb
Na Morelach BARDZO CZĘSTO się mylą z asortymentem i cenami ;-)
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member
 
 
Od: 07.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1122
Stary 07.09.2017, 22:46
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie powinno się tak robić, a już na pewno nie w laptopach- gdzie masz okrojony BIOS i brak możliwości ustawienia taktowań i napięć ręcznie. Nie osiągniesz tym sposobem nic dobrego, będzie się dławić. Należy dokładać kości o takich samych parametrach, mogą być różnych producentów.
Przecież nowa szybsza kość z automatu dostosuje się do wolniejszych i po sprawie. Jakie grzebanie w napięciach?
Konflkty pomiędzy różnymi pamięciami się zdarzają, ale są to marginalne przypadki.
"...ja umiem żyć bez kasy wiesz, a Ty się sprzedaj..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Senior Member
 
 
Od: 01.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1123
Stary 08.09.2017, 00:03
Rzecz w tym, ze ja chce calkowicie pozbyc sie starej 2x4GB i zamienic ja na 2x8GB. Problem w tym, ze z taktowaniem moich starych kosci, nowych juz nie znajdziesz. Kiedys za lebka, jak potrafilem skrecic/rozkrecic PCeta z zamknietymi oczami, podkrecalo sie recznie(zworki) taktowania procesora. Jak za duzo sie podkrecilo to plyta glowna nie dawala rady i nawet Windowsa nie szlo zaladowac Nie mam niestety pojecia jak to sie ma w laptopach z koscmi RAMu. Jakby to byla tania rzecz to bym kupil i sprawdzil ale nie chce mi sie wydawac okolo 600 zlotych i sie zdziwic Wolalbym juz ewentualnie kupic jakies uzywane 2x8GB z podobnym taktowaniem do moich i miec spokoj. Nie wiem czy nawet tak nie postapie i czy to nie bedzie najlepsza dla mnie opcja.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.09.2017 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Senior Member
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1124
Stary 08.09.2017, 14:25
Zna sie ktos na monitorach? wlaczylem monitor, normalnie byl obraz a po sekundzie ciemno, jak wylaczylem to byl obraz na 2 sekundy i znowu ciemno, sprawdzilem na starym monitorze i wszystko jest ok, dioda swieci normalnie, moglby sie np kabel ktorym laczymy monitor z komputerem s.......ic? jezeli nie to pewnie monitor szlag trafia
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1125
Stary 08.09.2017, 19:24
Mógłby.

Mogło paść wejście, może masz drugie to sprawdż.

A monitor jak masz zasilany? Bezposrednio czy z zasilacza kompa?

Może zasilacz.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1126
Stary 08.09.2017, 19:29
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zna sie ktos na monitorach? wlaczylem monitor, normalnie byl obraz a po sekundzie ciemno, jak wylaczylem to byl obraz na 2 sekundy i znowu ciemno, sprawdzilem na starym monitorze i wszystko jest ok, dioda swieci normalnie, moglby sie np kabel ktorym laczymy monitor z komputerem s.......ic? jezeli nie to pewnie monitor szlag trafia
Spróbuj podłączyć poprzez inne wejście
"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Senior Member
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1127
Stary 08.09.2017, 20:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Mógłby.

Mogło paść wejście, może masz drugie to sprawdż.

A monitor jak masz zasilany? Bezposrednio czy z zasilacza kompa?

Może zasilacz.
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Spróbuj podłączyć poprzez inne wejście
Bezposrednio, inaczej nie moge podlaczyc bo niby monitor full HD ale nawet wyjscia HDMI nie ma (stary juz z 6 lat ma, emailowiec mi napisal, ze byc moze kondesatory padły w monitorze i zeby sprobowac zmniejszyc jasnosc monitora, jutro sprawdze, w ostatecznosci bede musial dac do wujaszka elektronika to moze mi zrobi
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1128
Stary 08.09.2017, 23:35
Ale ma tylko jedno wejście? Może ma dsub i vga?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1129
Stary 09.09.2017, 11:36
Jak nie ma wyjścia HDMI to pewnie jest tylko jedno połączenie
"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member
 
 
Od: 05.2017

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1130
Stary 09.09.2017, 21:11
Czy ktoś z Was ma monitor ACER 22 K222HQLbid ?

Link do przykładowej aukcji Allegro- oczywiście nie mojej, nie reklama, choć z Krakowa.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Senior Member
 
 
Od: 01.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1131
Stary 12.09.2017, 18:40
Pytanie na szybko. Zainstalowalem na jednym laptopie po calkowitym formacie Windowsa. Czyli komputer jest "czysciutki". Dokupilem RAM( w sumie to zamienilem na wiecej, bedzie pasowa, bedzie hulal itp itd) ale ma to jakies znaczenie dla Windowsa teraz, czy lepiej po zmianie RAMu znowu od nowa instalowac system. Na moje oko to nie powinno byc problemu ale nie jestem pewien
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1132
Stary 12.09.2017, 18:54
Nie, no co ty nic nie musisz instalować na nowo Ja jak dorzucałem do swojego PC zasyfionego to od razu była różnica
"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member
 
 
Od: 05.2017

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1133
Stary 12.09.2017, 18:54
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie na szybko. Zainstalowalem na jednym laptopie po calkowitym formacie Windowsa. Czyli komputer jest "czysciutki". Dokupilem RAM( w sumie to zamienilem na wiecej, bedzie pasowa, bedzie hulal itp itd) ale ma to jakies znaczenie dla Windowsa teraz, czy lepiej po zmianie RAMu znowu od nowa instalowac system. Na moje oko to nie powinno byc problemu ale nie jestem pewien
Nie ma takiej konieczności.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:30.