The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piter19
Senior Member
 
Od: 09.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1
Stary 10.09.2008, 16:13
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale z gory prosba do modów jak mnie przeniesiecie to napiszcice na priva gdzie. POSZUKUJE OSOBY KTORA ZNA SIE NA HTML SKRYPTACH I PHP ABY DOŁACZYŁA DO ZESPOŁU TWORZĄCYH NOWE V-PAŃSTWO. CHETNI PISAC NA PRIVA LUB GG 6528529
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#2
Stary 21.11.2008, 01:24
Chce podłączyć internet z ghnet ale potrzebuje jakiś router bezprzewodowy aby sobie rozdzielić sygnał. Komputery będą 3 w sieci dwa bezprzewodowo jeden chyba przewodowo. Co polecacie czym sie kierowac przy wyborze?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
cortezz
Banita
 
 
Od: 10.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#3
Stary 22.11.2008, 10:48
witam
Jestem podlaczony do UPC 10 Mb/s rozdzielilem sygnal routerem dlink na dwa komputery. Chcialbym w routerze odblokowac porty lub wylaczyc firewalla, ale nie wiem jak to zrobic moze ktos cos podpowiedzic. z gory dzieki za pomoc. Z Wislackim pozdrowieniem
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member
 
 
Od: 08.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#4
Stary 22.11.2008, 12:23
Szukam programu Windows Movie Maker.
Obojętnie jaka wersja, byle była sprawna.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member
 
 
Od: 09.2006
Skąd: Wrocław

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#5
Stary 22.11.2008, 12:52
W jaki sposob wydrukowa z Adobe acrobat readera strony np. od 64 do 122?
chce wydrukowac jeden temat z ksiązki ale potrafie tylko zmniejszyc ilośc druku stron np. do 100 strony.
Chodzi o to ze ksiązka ma 900 stron ale ja chce wydrukowac strony od 64 do 122 w jaki sposob to zrobic zeby nie drukowal od 1 strony tylko od tej 64? szukam w tych opcjach i nic nie znajduje

mam Adobe Acrobat reader 8.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#6
Stary 22.11.2008, 13:28
Klikasz znaczek drukarki w lewym górnym rogu. Z okna opcji przy Print Range wybierasz pages i w okienku wpisujesz 64 - 122. Jest to 4 kółeczko od góry po lewej które trzeba zaznaczyć i obok wpisać wartość 64 - 122

Te routery d-linka sa spoko nie wiszaja sie itd?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
cortezz
Banita
 
 
Od: 10.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#7
Stary 22.11.2008, 14:14
ja nie narzekam mam go od miesiaca nic sie nie wiszaja spoko tylko ja nie wiem jak odblokowac porty do torrentow. na emule chodzi spoko a torrenty lipnie , jakich portow bym nie wpisal pisze zebym je przekierunkowal bo dostaje nieskie ID
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez cortezz : 22.11.2008 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member
 
 
Od: 09.2006
Skąd: Wrocław

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#8
Stary 22.11.2008, 17:29
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Klikasz znaczek drukarki w lewym górnym rogu. Z okna opcji przy Print Range wybierasz pages i w okienku wpisujesz 64 - 122. Jest to 4 kółeczko od góry po lewej które trzeba zaznaczyć i obok wpisać wartość 64 - 122

Te routery d-linka sa spoko nie wiszaja sie itd?
dzięki wielkie, wszystko działa
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide
 
 
Od: 09.2004
Skąd: W13

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#9
Stary 23.11.2008, 14:48
uwaga panowie !
potrzebuje
1. program ktory mi zeskanuje i wyczysci rejestr/roznego typu bugi i inne syfy
2. program antywirusowi ktory bede mial zainstalowane na stale, co wazne, zeby nie zwalnial mi neta i zabieral duzo ramu

wystarcza same nazwy, sciagne sobie


odnosnie routerow jeszcze
czy korzysta ktos z ASMAXa + neostrada ?!
jakies opienie? komentarze?



Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member
 
 
Od: 11.2006
Skąd: Wisła Śródmieście

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#10
Stary 23.11.2008, 16:25
1. Combofix ściągnąć, włączyć, czyści wszystko to czego inne nie mogą znaleźć... wszelkie gówna wyskakujące okienka, programy Spamujące, których nie da się normalnie usunąć, wszelkie wirusy. Gorąco Polecam. http://www.instalki.pl/programy/down...e/ComboFix.php

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
cortezz
Banita
 
 
Od: 10.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#11
Stary 24.11.2008, 00:57
naprawde nikt nie wie jak sie przkierowuje porty w routerze?
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#12
Stary 24.11.2008, 10:07
A masz takie opcje jak port forwarding, virtual serwer (do pojedyńczych portów) oraz DMZ (wszystkie na dany komp)?

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member
 
 
Od: 11.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#13
Stary 25.11.2008, 15:59
Poszukuje routera z wifi zeby odbierac internet przez kabel na komputerze stacjonarnym i bezprzewodowo na laptopie. Nie znam sie na routerach a zalezy mi zeby byl dobry i nie bylo z nim zadnych problemow. Sam probowalem cos szukac i znalazlem D - Link DIR - 300. Mysle ze wiecej jak 100 zl nie ma sensu wydawac. Poleccie mi cos bo chcialbym go kupic jutro rano albo nawet jeszcze dzisiaj przeszedlbym sie na miasto. ahaa internet mam z NETII
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła
 
 
Od: 11.2002

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#14
Stary 25.11.2008, 16:03
Uzywam D-linka DI-524 nie ma z nim zadnych problemow. Do uzytku domowego nadaje sie znakomicie. Cena to 100 zl.

ED: bierz i sie nie zastanawiaj, te routery sa naprawde dobre.
Ostatnio edytowane przez mic : 25.11.2008 o godz. 16:20.
TWSD - największa nadzieja świata trenersko-managerskiego
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member
 
 
Od: 11.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#15
Stary 25.11.2008, 16:09
mic napisał(a):Wyświetl post
Uzywam D-linka DI-524 nie ma z nim zadnych problemow. Do uzytku domowego nadaje sie znakomicie. Cena to 100 zl.
czytalem ze ten ktory ja podalem jest wlasnie jakby nastepca Twojego i cena tez miesci sie w 100 zl
Odpowiedz cytując
DeathDave
Member
 
 
Od: 07.2003
Skąd: Plymouth UK / Kraków PL

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#16
Stary 28.11.2008, 02:07
7 kotów daaaaaawno temu napisał(a):Wyświetl post
ekhm... pardon....


Poszukuje cracków do programów w systemie Mac OS X ))))))))))))))))))))))
szybko przelecialem temat i wyglada na to ze niekoniecznie musze byc zlinczowany moze Planki to moze moge tez i ja... zwlaszcza ze cel wbrew pozorom szczytny
poszukuje crackow do dwoch programow Comarchu

Księga handlowa cdn optima 15.1.1
Ksiega podatkowa cdn optima 15.1.1

szukalem na roznych stronkach ale nihuhu :( jesli jest w stanie ktos poratowac odsylam na priva. dzieki z gory.

edit: tak szukam caly czas i sie okazuje ze oba te programy chyba moga byc w jednym pakiecie CDN OPT!MA 15.1.1 - wiec moze jeden crack wystarczy. sam nie wiem bo to nie dla mnie tylko na prosbe kolezanki, heh... w kazdym razie jakakolwiek pomoc mile widziana
Powód: dodane info
Ostatnio edytowane przez DeathDave : 28.11.2008 o godz. 02:31.
"The Gods Made Heavy Metal And It's Never Gonna Die!"

Jazda! Jazda! Jazda! ... Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member
 
 
Od: 11.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#17
Stary 28.11.2008, 17:24
Kupilem tego D-linka DIR-300 i okazalo sie ze mi kabel nie pasuje bo netia ma taki telefoniczny. Mozna kupic jakas przejsciowke czy cos zeby sie dalo podlaczyc ;/
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member
 
 
Od: 08.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#18
Stary 29.11.2008, 22:52
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Szukam programu Windows Movie Maker.
Obojętnie jaka wersja, byle była sprawna.
Ponawiam prośbę ! ;/

by powstały jeszcze lepsze filmiki niż ten...
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 29.11.2008 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio
 
 
Od: 07.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#19
Stary 30.11.2008, 00:13
http://www.idg.pl/ftp/pc_14967/Windo...er.2.6.pl.html

to np. nie bedzie?

albo tu: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Maker+2.1+PL
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member
 
 
Od: 02.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#20
Stary 05.12.2008, 15:14
Jakiś laptop do 2500 zł godny do polecenia I na co zwracac uwagę przy kupnie
Akurat w tej kwestii jestem zielony i liczę na pomocną dłoń
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member
 
Od: 04.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#21
Stary 05.12.2008, 17:57
Do czego ma byc ten laptop? Zameirzasz na nim grać? Jesli tak to w co?
Odpowiedz cytując
koyoot
treneiro
 
 
Od: 02.2006
Skąd: my sie znamy??

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#22
Stary 05.12.2008, 18:27
Jesli chodzi o to na co zwrocic uwage to jest przede wszystkim (bez)awaryjnosc laptopow.


Wisla, PSV, Arsenal
Czlowiek jest czlowiekiem wtedy kiedy nie uzala sie nad zyciem a stawia mu czolo.
Najwieksza wada czlowieka jest to ze nie widzi w sobie wad.

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member
 
 
Od: 02.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#23
Stary 05.12.2008, 23:15
Serwatkus napisał(a):Wyświetl post
Do czego ma byc ten laptop? Zameirzasz na nim grać? Jesli tak to w co?
Głównie w celach internetowych. Gry jak coś to napewno nie jakieś super wymagające...
Odpowiedz cytując
wtf
Senior Member
 
 
Od: 01.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#24
Stary 05.12.2008, 23:39
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Jakiś laptop do 2500 zł godny do polecenia I na co zwracac uwagę przy kupnie
Akurat w tej kwestii jestem zielony i liczę na pomocną dłoń
http://allegro.pl/item500084818_ibm_..._250gb_vb.html

To mogę polecić z naprawdę czystym sumieniem, w sensie że nie tą konkretną aukcję, a oferowany na niej lapek bo w tej cenie to wątpię żebyś zalazł coś lepszego może ewentualnie jakieś hp compaq z tych bardziej biznesowych linii (np 6510b, 6710b, w żadnym wypadku pavilion) ale nie wiem czy w takiej kasie się wyrobisz.

No chyba że wolisz jakieś błyszczące cacka o wyglądzie przerośniętej puderniczki typu acer czy toshiba albo inny asus
"Nie ma odpornych na ciosy,
są tylko źle trafieni"
Jerzy Kulej
Odpowiedz cytując
Proud
Senior Member
 
 
Od: 07.2007
Skąd: Pomorze

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#25
Stary 06.12.2008, 10:31
co sądzicie o laptopach Toshiby jak się prezentują na tle HP i Asusów

mam pewien problem z laptopem tej firmy. Mianowicie kupiłem go bez systemu operacyjnego. Ponieważ miałem od PC oryginalny jeszcze nie używany system to chciałem go wgrać. Jednak po rozpoczęciu instalacji wyskakuje komunikat o jakimś błędzie z dyskiem twardym, że należy sprawdzić dysk w celu przeskanowania go antywirusem...

wie ktoś może jak to rozwiązać...i czy w ogóle można wgrywać Windowsa XP na laptopa

mam dokładnie tego laptopa http://www.allegro.pl/item496983571_...rawdz_sam.html

z góry thx
Powód: link
Ostatnio edytowane przez Proud : 06.12.2008 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
.:MEDALIK:.
Senior Member
 
Od: 07.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#26
Stary 07.12.2008, 18:19
Posiada ktoś iPoda Apple NANO - to te takie kolorowe, troche oczojebne.
Jakieś opinie na jego temat? Chciałbym kupić sobie plus do tego jeszcze Nike+ do biegania.

Pozdro.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member
 
 
Od: 05.2003
Skąd: się biorą pieniądze?

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#27
Stary 08.12.2008, 02:16
.:MEDALIK:. napisał(a):Wyświetl post
Posiada ktoś iPoda Apple NANO - to te takie kolorowe, troche oczojebne.
Jakieś opinie na jego temat? Chciałbym kupić sobie plus do tego jeszcze Nike+ do biegania.

Pozdro.
Mam nano + opaskę nike do biegania, fajna sprawa, nie trzeba się dekoncentrować przy biegu, wszystko dobrze chodzi. Bateria trzyma z dzień ciągłego odtwarzania.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
wtf
Senior Member
 
 
Od: 01.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#28
Stary 08.12.2008, 06:51
Proud, wydaje mi się, podkreślam, wydaje że problem polega na braku sterowników do dysku sata bo pewnie taki masz w laptopie a w windowsie pewnie ich nie ma więc musisz je wgrać z innego nośnika podczas instalacji (w którymśtam momencie trwania instalacji jest taka opcja: wciśnij coś tam aby zainstalować sterownik innej firmy).
Sory że tak mało konkretnie ale wróciłem z roboty przed pół godziną i spać mi się chce
Miałem podobny problem u siebie to coś biosie wyłączyłem i było ok, potem sprawdzę co wyłączyłem i wyedytuję posta

edit:
Sprawdziłem, opcja w biosie nazywa się "SATA native mode" i żeby zainstalować xp musi być ustawiona na disable. Znaczy tak się nazywa w hp w toshibie to nie wiem ale pewnie podobnie, w opisie Twojego laptopa też pisze że dysk jest sata i może masz ten sam problem.
Mam nadzieję że pomogłem, pzdr
Ostatnio edytowane przez wtf : 08.12.2008 o godz. 16:12.
"Nie ma odpornych na ciosy,
są tylko źle trafieni"
Jerzy Kulej
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member
 
 
Od: 06.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#29
Stary 08.12.2008, 08:36
wtf napisał(a):Wyświetl post
Proud, wydaje mi się, podkreślam, wydaje że problem polega na braku sterowników do dysku sata bo pewnie taki masz w laptopie a w windowsie pewnie ich nie ma więc musisz je wgrać z innego nośnika podczas instalacji (w którymśtam momencie trwania instalacji jest taka opcja: wciśnij coś tam aby zainstalować sterownik innej firmy).
Sory że tak mało konkretnie ale wróciłem z roboty przed pół godziną i spać mi się chce
Miałem podobny problem u siebie to coś biosie wyłączyłem i było ok, potem sprawdzę co wyłączyłem i wyedytuję posta
Jeśli rzeczywiście masz dysk SATA - to na pewno brak sterowników. Trzeba je w jakiś sposób dograć, a później to już zabawa z możliwościami. U mnie np. płyta główna nie obsługiwała prędkości 3 MB/s w kontakcie z dyskiem, tylko 1,5 - przez co musiałem do dysku dodać zworkę i wtedy ruszyło. Poczytaj na ten temat i obczaj specyfikację techniczną.
Odpowiedz cytując
Wiślacka Kalwaria
Senior Member
 
 
Od: 09.2006
Skąd: Kalwaria Zeb.

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#30
Stary 08.12.2008, 09:33
Witam, jestem na kupnie paru nowych części do komputera i nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie: Czy nie lepiej kupić Xboxa360( a jak tak to jakiego).. Chodzi mi tu głównie o gry bo na kompie śmigam po necie i na to mi wystarcza.. wydam na te części pewnie z 1500 zł albo i 2000 i po roku znów się denerwować że to czy tamto nie pójdzie i stąd moje pytanie.. BArdzo proszę o pomoc, ewentualni priv.
pozdrawiam
... w sercu moim Wisła i na dobre i na złe..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:25.